Woning Lelystad geïsoleerd met PIF

Voordeel na dak- en vloerisolatie met PIF isolatie

Alom vrolijkheid bij de verwerker en de bewoner na de isolatie van een hellend dak van een woning in Lelystad met PIF ISO100. “Ik word zo vrolijk van het werken met PIF. We kunnen het materiaal  makkelijk verwerken en het jeukt niet, zoals wolisolatie wel kan doen”, vertelt mede-eigenaar Kevin Hom van het gecertificeerde isolatiebedrijf Thuis in Isoleren uit Naarden.

Bewoner Marco Groenewoud is al net zo blij met het resultaat. “Na enkele dagen kwam ik ’s ochtends beneden en zag dat de thermostaat een graad warmer aanwees in vergelijking met voor de isolatie.” Voor de ras-Amsterdammer is het niet zijn eerste ervaring met PIF isolatie. Enige tijd geleden liet hij ook de kruipruimte ermee isoleren. Ook tot volle tevredenheid. “Eerlijk gezegd kende ik PIF niet als isolatiemateriaal, maar het heeft mij prettig verrast. Ik heb meerdere offertes opgevraagd bij leveranciers van verschillende isolatiematerialen. Ondanks dat het de goedkoopste optie was, viel PUR-schuim al snel af omdat ik enkele uren mijn huis uit moest tijdens het isoleren. Dat wilde ik niet. Toen bleven voor mij glaswol en PIF over. Toen Thuis in Isoleren mij wees op de voordelen van PIF, onder andere qua vochtwerendheid, en  de isolatiewaarde, was de keuze snel gemaakt.”

PIF Pro
Thuis in Isoleren
projectnaam
Dak- en vloerisolatie Lelystad
M² geisoleerd
100
Gebruikte producten
PIF isolatie
Woning Lelystad geïsoleerd met PIF

Warmtewerend

Marco is druk bezig de schil van zijn woning te isoleren. Na de bevredigende isolatie van de kruipruimte was recent het 55 m2 grote zolderdak aan de beurt. Binnen twee dagen was de klus probleemloos geklaard. Hoewel het in deze periode niet koud is te noemen heeft Marco al wel een ander voordeel van het geïsoleerde zolderdak gemerkt. “Vroeger werd het al snel erg benauwd als de buitentemperatuur boven de 20 graden kwam en de zon op het dak scheen. Nu merk ik dat het een stuk koeler is. PIF isolatie is ook warmtewerend! Dat maakt het een stuk aangenamer om op zolder te verblijven.”

Het effect van de geïsoleerde kruipruimte merkt Marco wel zichtbaar. Tenminste, zo wijst de kamerthermostaat aan. “Het is ’s ochtends circa anderhalve graad warmer in de kamer dan vòòr de isolatie. Vroeger dook de temperatuur ’s nachts flink naar beneden en was het ’s ochtends zo’n 16 graden, nu wijst de thermostaat 17,5 graden aan. Ik hoop in de winter flink op de stookkosten te besparen.”

Isolatie van zolderdak

“PIF is een fantastisch materiaal; we krijgen nooit klachten van klanten” – Mede-eigenaar Kevin Hom van Thuis in Isoleren

De Amsterdammer is content met hoe beide isolatieklussen zijn uitgevoerd. Het isolatiebedrijf Thuis in Isoleren heeft hem uitvoerig geadviseerd over de eigenschappen en verwerking van PIF isolatie, waardoor Marco precies wist wat hem te wachten stond. En zijn verwachtingen zijn in positieve zin uitgekomen. Daarvoor was Thuis in Isoleren verantwoordelijk. Als gecertificeerd verwerker van PIF isolatie heeft het isolatiebedrijf uit Naarden veel ervaring met het materiaal en de verwerking. Mede-eigenaar Kevin Hom: “Voor kruipruimte- en dakisolatie adviseren wij onze klanten met PIF te werken, omdat het veel voordelen biedt: het is een schoon en stevig materiaal en ondanks de dunne maatvoering heeft PIF een hoge isolatiewaarde.  Het is makkelijk en snel verwerkbaar, ook bijvoorbeeld rondom leidingen en in moeilijke hoekjes. Bovendien blijft de kruipruimte altijd toegankelijk nadat het met PIF is geïsoleerd. Kortom, het is een fantastisch materiaal; we krijgen ook nooit klachten van klanten!”

Zolder isolatie met PIF isolatie

Technische ondersteuning perfect geregeld

In de woning in Lelystad heeft Thuis in Isoleren PIF ISO100 toegepast, omdat de balkdiepte geen dikkere isolatiefolie toeliet. Daarmee is een RC-waarde van 4,10 gerealiseerd. Na het aanbrengen van de reflecterende folie volgens de verwerkingsvoorschriften van PIF is de isolatie luchtdicht afgewerkt en keurig voorzien van gipsplaten. Binnen twee dagen was de klus geklaard. Technische ondersteuning van PIF heeft Thuis in Isoleren niet nodig gehad bij dit werk, maar Kevin Hom kan niet nalaten op te merken dat deze service perfect is geregeld. “De technische servicemedewerkers van PIF staan altijd voor je klaar en hebben kennis van zaken. Ze doen erg gepassioneerd hun werk en laten geen steekjes vallen.”

Geïsoleerde zolder PIF isolatie