Voldoening over makkelijke en milieubewuste verwerking voor bewoner bungalow Weert

Bewoner bungalow heeft weer warme voeten dankzij PIF isolatie

Behaaglijk warme voeten, dat vindt iedereen toch prettig? Daarom moet je optrekkende kou en tocht vanuit de kruipruimte in de woning altijd voorkomen. Met PIF isolatie voorkom je dit, behaal je zeer gunstige thermische waardes en het is makkelijk, snel en schoon te verwerken. Dat ondervond recent ook een bewoner van een bungalow in Weert waar de kruipruimte werd geïsoleerd met PIF ISO80.

De bovengenoemde bewoner had altijd last van koude voeten op de natuurstenen vloer en was daarom op zoek naar een geschikte isolatie voor de ondervloer. Hij stuurde offerte-aanvragen naar verwerkers van diverse isolatiematerialen, waaronder AZ-Isolatie uit Scherpenzeel. Deze wist de bewoner te overtuigen van de voordelen van PIF isolatie voor de kruipruimte en besloot derhalve voor deze offerte te gaan.

“Van alle isolatiematerialen is PIF het mooiste product voor de kruipruimte”, vertelt isolatieadviseur Peter van Emst van AZ-Isolatie. “Wij gebruiken het altijd voor deze toepassing”, vertelt Peter. Het materiaal heeft een relatief hoge Rd-waarde, namelijk 4,64 bij gebruik van PIF ISO80 (ca 80 mm). Dat is ruim boven de minimale norm van de overheid. Daarnaast is het makkelijk, snel en schoon te verwerken. De bewoner kan gedurende de isolatiewerkzaamheden gewoon in de woning verblijven, terwijl dat bijvoorbeeld bij PUR-isolatie uitgesloten is. Wij kiezen bewust voor een duurzame manier van isoleren en daar passen gespoten isolatiematerialen ons inziens niet bij. PIF isolatie heeft geen schadelijke emissie en daarom kun je het materiaal zonder beschermingsmiddelen toepassen. Verder is het materiaal volledig recyclebaar.”

PIF Pro
AZ-Isolatie
projectnaam
Bungalow Weert - Vloerisolatie PIF ISO80
M² geisoleerd
95
Gebruikte producten
PIF isolatie

“Wij kiezen bewust voor een duurzame manier van isoleren”

Isolatie-adviseur Peter van Emst van AZ-Isolatie

Bij dit project was de kruipruimte van 95 m2 riant te noemen met een werkhoogte van meer dan één meter (!). Maar AZ-Isolatie komt in de praktijk ook lagere kruipruimtes tegen van bijvoorbeeld een halve meter. “Vanaf 50 centimeter werkhoogte kunnen we PIF isolatie tegen de ondervloer bevestigen”, legt Peter uit. “Indien lager, maken we gebruik van bodemisolatie met het inspuiten van EPS-parels. Als de kruipruimte licht vochtig is, dan is het toegestaan om PIF isolatie toe te passen in combinatie met een bodemfolie op de ondergrond om het optrekkend vocht tegen te gaan.”

 

Vloerverwarming

De broodjes-betonvloer met een natuursteen bedekking in de Limburgse bungalow is uitgerust met vloerverwarming. In zo’n situatie is het volgens Peter absolute noodzaak om de ondervloer te isoleren. “Anders verwarm je nodeloos de kruipruimte en verlies je warmte in de woning.” Aan de onderkant van de vloer zijn de op maat gesneden banen PIF isolatie met PIF Isolatiestiften bevestigd. Het is volgens de isolatie-adviseur van belang om de aansluitingen met de fundering goed luchtdicht te maken met een milieuvriendelijk isolatieschuim. Binnen zes uur waren de drie medewerkers van AZ-isolatie klaar.

Korte lijnen met de technisch adviseurs

“Technische ondersteuning hebben we niet nodig, want we werken al sinds 2017 met PIF isolatie. Maar het is fijn om korte lijnen te hebben met de technisch adviseurs van de leverancier. Er is altijd goed contact en men heeft verstand van zaken.”

 

Lagere energierekening

Zowel bij AZ-isolatie als bij de bewoner was er tevredenheid over de werkzaamheden. Voor de bewoner geldt dat hij nu daadwerkelijk gaat genieten van de kruipruimte-isolatie: meer wooncomfort en een lagere energierekening. “De hamvraag voor mij is natuurlijk: hoeveel gaan we besparen als bewoner”, zegt de heer des huizes die anoniem wenst te blijven. “Het ligt er nu sinds december in en ik heb het gevoel dat de vloer minder koud aanvoelt. Hoe ga ik het in harde euro’s merken?”, vraagt hij zich af. Daar is het nu nog te vroeg voor; na ongeveer een jaar is een goede kostenvergelijking te maken tussen de situatie voor èn na de kruipruimte-isolatie.