Verwerker met isolatiemateriaal in deuropening

Vloer- en kruipruimte isolatie zorgen voor lagere energierekening en verhoging wooncomfort

Hoge isolatiewaarde en schone verwerking zijn grote pluspunten

Op het moment dat de bewoonster van een woning aan het Vlinderveen in Spijkenisse besloot om de kruipruimte en vloer te isoleren, hoefde ze over de materiaalkeuze niet lang na te denken. Ook wist ze precies wie ze voor deze klus moest benaderen: Lekker Warm Vloerisolatie. “Ik had voor familie van de bewoonster al eerder vloerverwarming en vloerisolatie aangebracht en dat was goed bevallen”, zegt Andrea Guttenberg, de, op dit moment, enige vrouwelijke PIFPRO van Nederland.

Samen met zakenpartner Marco Van Havezaat is Andrea al bijna dertig jaar actief in de wereld van vloerverwarming en -isolatie. “Vooral in de laatste tien jaar zien we een stijgende vraag naar vloerisolatie. Veel mensen willen besparen op de energierekening en het wooncomfort verhogen. Vloer- en kruipruimte isolatie leveren daar een grote bijdrage aan.”
Zo ook in de kruipruimte van de woning aan het Vlinderveen in Spijkenisse. “Voor heel Spijkenisse geldt dat kruipruimtes vaak vochtig of nat zijn. Daarom werk ik altijd met bodemfolie. Die zorgt niet alleen voor een schone ondergrond in de kruipruimte, maar houdt ook een belangrijk deel van de optrekkende kou en vocht uit de bodem tegen.”

PIF Pro
Lekker Warm Vloerisolatie
projectnaam
Vloerisolatie woning Vlinderveen in Spijkenisse
M² geisoleerd
60
Gebruikte producten
PIF isolatie
Verwerker met isolatiemateriaal in deuropening

Opleiding tot PIFPRO

Ruim een jaar geleden kwam Andrea zelf via een klant in aanraking met de isolatiefolie van PIF Isolatie. “Het sprak me direct aan omdat het een product is dat zich makkelijk en schoon laat verwerken. Het levert bovendien amper afval op. De luchtkamers en reflecterende folies in het isolatiemateriaal zorgen daarnaast voor een hoge isolatiewaarde.”
Reden voor Andrea om persoonlijk naar Weert af te reizen en kennis te maken met de producten en mensen van PIF Isolatie. “Ik besloot om de opleiding tot PIFPRO te volgen zodat ik de vloerisolatie van PIF Isolatie volgens de verwerkingsvoorschriften kan aanbrengen. Op onze eigen website laten we ook zien dat we alleen vloerisolatie van PIF Isolatie verwerken. Een bewuste keuze, want we staan echt achter het isolatiemateriaal en het hele systeem.”

Duurzame manier van isoleren

Voor de kruipruimte in Spijkenisse adviseerde Andrea om de 8-laags isolatie te gebruiken. “Die heeft een Rd-waarde van 4.16 en dat zorgt in de betreffende woning voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Dankzij de naadloze afdichting van de verschillende banen met PIF luchtdichte tape en de garantie dat het materiaal na 70 jaar nog 95% van de warmte in de vloer terug reflecteert, zorgen voor een bijzonder duurzame manier van isoleren.”
Haar enthousiasme over de producten van PIF Isolatie was voor Andrea zelf reden om ook de opleiding voor het isoleren van wanden en daken te volgen. “Een uitbreiding van onze activiteiten die we dankzij PIF Isolatie vol vertrouwen aanbieden. We kunnen voor advies of bij vragen altijd in Weert terecht en vormen samen met de medewerkers daar echt een team.”

Verwerker verwerkt isolatiemateriaal in kruipruimte
Overzichtsfoto van PIF Isolatie in kruipruimte