Commercieel Directeur en Marketing Manager in het PIF Experience & Training Center

PIF Isolatie zoekt verbreding om tempo in verduurzaming te houden

“Wij brengen handel naar de handel”

In de verduurzaming van bestaande woningen en gebouwen speelt isoleren een hoofdrol. Vooral het isoleren van de vloer en zolder biedt snel resultaat. Om het tempo in die verduurzaming te houden, verbreedt PIF Isolatie haar afzetmarkt. “Naast de gespecialiseerde isolatiehandelaren willen we onze isolatiefolie ook via de bouwmaterialenhandel aanbieden. Daarmee kunnen aannemers en zzp’ers snel en eenvoudig meters maken en duurzaam isoleren”, zegt Roy Boons, commercieel directeur.

PIF Isolatiefolie is al zo’n zeven jaar verkrijgbaar op de Nederlandse markt. “Wij zijn al jaren een partner voor de grote isolatiebedrijven, die onze folie via gespecialiseerde groothandels inkopen. Daarnaast kunnen zij rekenen op onze kennis en professioneel advies, wij leveren meer dan rollen met isolatiefolie alleen. Diensten die we ook aan de bouwmaterialen en hun klanten kunnen en willen aanbieden”, vult Ed Golsteijn, manager marketing aan.

Kracht van de groothandel

De goede toepasbaarheid bij renovatie is voor PIF Isolatie een belangrijke reden om de samenwerking met de bouwmaterialenhandel te zoeken. “Onze folie biedt de verwerkers de kans om zonder extra investeringen vloeren in kruipruimten, wanden en hellende daken van zolders snel te isoleren. Die verwerkers, vaak aannemers en zzp’ers, hebben hun vaste groothandel waar ze inkopen doen. Ze kennen elkaar. Die binding is een belangrijke kracht van de handel”, zegt Boons.

Met de isolatiefolie biedt de ondernemer zijn klanten bovendien een breder assortiment isolatiematerialen. “Hij verbreedt zijn assortiment en voegt daarmee waarde toe voor zijn klanten. Wij willen niet alleen maar rollen isolatiefolie bieden, wij brengen ook handel naar de handel”, zegt Golsteijn, die aangeeft dat de isolatiefolie inmiddels al bij enkele bouwmaterialenhandels verkrijgbaar is.

Luchtkamers en reflectie

De isolatiefolie van PIF is opgebouwd uit meerdere lagen warmte reflecterend aluminium dat op afstand gehouden wordt door luchtkamers. Deze aluminium laag weerkaatst meer dan 90% van de warmte of kou. De stilstaande lucht in de luchtkamers zorgt voor een beperkt warmteverlies van de folie. Boons: “Die samenstelling en opbouw maken dat onze isolatie eenvoudig te verwerken is. Het is flexibel en makkelijk op maat te snijden. Er komt geen stof vrij bij het aanbrengen van de folie dus gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen door de verwerker is niet nodig. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar, waarmee je dus ook nog eens duurzaam isoleert.”

Commercieel Directeur met Isofast paneel

Roy Boons:
“De verwerkers hebben hun vaste groothandel waar ze inkopen doen. Die binding is een belangrijke kracht”

Sneller verduurzamen

De PIF isolatiefolie biedt hoge isolerende prestaties. Golsteijn: ‘’De folie is dampdicht, waterafstotend, rotvrij en biedt geen voedingsbodem voor ongedierte. Gecombineerd met de voordelen voor de verwerker, biedt PIF Isolatie met de folie een oplossing om het tempo in de verduurzaming te houden. “De isolatiefolie kan ook toegepast worden in voorzet- en scheidingswanden, knieschotten en borstweringen. Doordat de verwerkers snel meters kunnen maken, kunnen woningen en gebouwen sneller verduurzaamd worden.”

Eigen opleiding

Hoewel het aanbrengen van de isolatiefolie geen ingewikkeld werk is, hecht PIFIsolatie veel waarde aan kennisoverdracht. “Zo hebben we voor verwerkers in Weert een eigen opleidings- en trainingscentrum waar we ze in een dag zowel de theorie van het isoleren als de praktijk kunnen bijbrengen. Daarvoor hebben we zelfs praktijkgerichte opstellingen gemaakt van een kruipruimte en zolder. Verwerkers die zich willen toespitsen op isolatie kunnen we daar opleiden tot PIFPRO. Naast het vakkundig aanbrengen van onze folie, kan deze specialist ook adviseren”, zegt Boons. Deze PIFPRO’s mogen ook de systeemgarantie van 15 jaar op het totale isolatiesysteem aanbieden. De kennisoverdracht beperkt zich overigens niet tot de eigen locatie. Golsteijn: “Vanzelfsprekend verzorgen we ook bij onze groothandels trainingen voor medewerkers en klanten. En desgewenst gaat er een specialist van ons mee bij de start van een groot werk om verwerkers goed op weg te helpen.”

Volumineus maar licht

De rollen isolatiefolie zijn licht, maar wel volumineus. Boons: “Mede daarom zijn we ook erg flexibel in onze logistiek. Vanuit ons centrale magazijn in Weert kunnen we snel leveren, op locatie, in de vestiging of in het magazijn van de klant van de groothandel. Alles is wat ons betreft mogelijk. Wij stellen ons echt als partner van de handel op.” Die rol pakt de producent ook op in de ondersteuning van wederverkopers. “Van shoppresentatie tot flyers en andere marketing, we kijken graag samen met onze wederverkopers naar hun wensen. Zo zorgen we er samen voor dat we de kansen die onze folie voor hun klanten bieden optimaal inzetten”, zegt Golsteijn.

 

Marketing manager in het Experience en Training Center PIF Isolatie

Geïsoleerd afwerken

Voor het isoleren en afwerken van hellende daken of knieschotten in één arbeidsgang, is PIF Isofast ontwikkeld. “Dat bestaat uit een afgewerkt MDF-paneel waaraan de isolatiefolie al is bevestigd. Deze panelen worden direct op de gordingen gemonteerd. Dankzij een speciaal ontwikkeld veer-groefsysteem zijn er voor de afwerking geen extra profielen nodig”, zegt Boons, die toevoegt dat de verwerker door die combinatie tot wel 50% van de arbeidstijd bespaart. Ook voor Isofast geldt dat het materiaal eenvoudig op maat gemaakt kan worden. De ontwikkeling van Isofast is werk van de eigen r&d-afdeling van PIF Isolatie. “Daar werken we continu aan duurzame verbeteringen van bestaande assortimenten en aan nieuwe producten”, zet Boons. Daarbij wordt momenteel ook gewerkt aan isolatiefolie voor de buitenzijde van woningen en gebouwen. “Ons huidige assortiment is gericht op isolatie aan de binnenzijde, maar we zien zeker ook mogelijkheden aan de buitenkant.”