Verwerker klimt uit kruipruimte

Met kruipruimte-isolatie
optimaal rendement
van je vloerverwarming

Vloerverwarmingsinstallateurs vertrouwder maken met isolateurs

“Vloerverwarming verwarmt de vloer, dus waarom zou ik deze dan isoleren?” Wordt nog vaak gedacht door de installateur. Dat is echter minder logisch dan het lijkt. Wanneer een woning een kruipruimte heeft, gaat een deel van de warmte verloren aan de kruipruimte en komt niet ten goede aan de woonruimte. De vloerverwarming moet dan harder stoken en dat is doodzonde voor de portemonnee van de bewoner. PIF vloerisolatie laat de vloerverwarming optimaal renderen, dat is de ervaring van Verwarmde Voetjes Vloerverwarming en Lekker Warm Vloerisolatie.

Beide bedrijven uit Zuid-Holland werken actief samen bij vloerverwarmingsprojecten in woningen. Eigenaresse Andrea Guttenberg van Lekker Warm Vloerisolatie, die sinds een jaar PIF toepast, en Marco van Havezaat van Verwarmde Voetjes Vloerverwarming kennen de meerwaarde van kruipruimte-isolatie met PIF isolatie in combinatie met vloerverwarming, maar dat geldt niet voor iedereen.

“Veel mensen denken dat isoleren van de kruipruimte niet nodig is omdat de vloerverwarming de vloer verwarmt”, vertellen Andrea en Marco. “Maar de praktijk leert dat een deel van de opgewekte warmte verloren gaat aan de kruipruimte, waardoor ’s morgens de vloer koud aanvoelt. Terwijl bewoners erop rekenen dat de vloer bijvoorbeeld 21 graden warm is.  Dus gooien ze de thermostaat verder omhoog, waardoor de vloerverwarming extra hard moet werken om de vloer weer op de gewenste temperatuur te krijgen. Daardoor ben je onnodig meer kwijt aan stookkosten. Een met PIF geïsoleerde vloer voelt in de morgen aangenaam aan, omdat de vloer minder warmte verliest in de nacht en het veel minder lang duurt om de vloer warm te krijgen.”

PIF Systeembox isolatiefolie met inhoud

Meer weten over PIF?

Vraag een gratis PIF isolatie systeembox aan!

Sample aanvragen

“Ik stond vroeger niet stil bij het nut van vloerisolatie, maar dat is nu anders”

Marco Havezaat, eigenaar van vloerverwarmingsbedrijf Verwarmde Voetjes

 

Marco van Havezaat erkent het verhaal van zijn collega ondernemer Andrea. Maar dat was in het verleden anders. Als door de wol geverfde vloerverwarmingsinstallateur dacht hij er niet aan om de klant te attenderen op het nut van kruipruimte-isolatie, nadat de vloerverwarming was geïnstalleerd. “Ik stond daar vroeger niet bij stil. Of ze hun vloer isoleren, moeten de klanten toch zelf weten”, dacht ik. Maar toen ik bij een klant hoorde dat hij meer kuub gas verstookte met vloerverwarming in vergelijking met de situatie zonder vloerverwarming, toen ging bij mij een belletje rinkelen. Vanaf dat moment zag ik de meerwaarde in van kruipruimte-isolatie in combinatie met vloerverwarming.”

Meer samenwerking

Helaas zien volgens Marco veel van zijn concullega’s onvoldoende het nut en de noodzaak in om hun klanten actief voor te lichten over kruipruimte-isolatie en hen te verwijzen naar een isolatiebedrijf. Marco: “Isolateurs en vloerverwarmingsbedrijven zitten vaak niet in elkaars netwerk en werken te weinig samen. Daar komt bij dat installateurs van vloerverwarming het al druk genoeg hebben met die specifieke klus, waardoor ze het isolatieverhaal links laten liggen. Sommige installateurs voelen het als de klant extra meerwerk aansmeren, terwijl ze juist klantvriendelijker zouden overkomen als ze actief vloerisolatie aanbevelen. De klant heeft juist profijt van de combinatie kruipruimte-isolatie en vloerverwarming.”

Verwerker bevestigt isolatiemateriaal in kruipruimte
Foto verwerker vloerverwarming

Contact met een PIFPRO?

Kom in contact met een PIFPRO in jouw regio en bespreek wat de mogelijkheden zijn.

Vind je PIF verwerker

Meerwaarde vloerisolatie

Wat is die meerwaarde dan? Dat is meetbaar. Gewapend met een temperatuurmeter testen Andrea en Marco bij klanten waar vloerverwarming is toegepast en de kruipruimte met PIF wordt geïsoleerd. Andrea vergelijkt de temperatuur van de vloer waar wel en waar geen isolatie is toegepast en ze ziet een temperatuurverschil. “Vrijwel direct na de isolatie zie je dat daar de vloer al een graad warmer is dan een ongeïsoleerd vloerdeel”, concludeert ze.

“Vloerverwarmingsbedrijven moeten overtuigd raken van de meerwaarde van isolatie. Het is toch zonde dat nog te weinig bewoners goed geïnformeerd worden over de voordelen. Ze kunnen beter iets meer geld uitgeven voor vloerverwarming èn isolatie, dan verdienen ze de investering in de verwarmingsinstallatie sneller terug, terwijl ze ondertussen lekker kunnen genieten van warme voeten.”

Verwarmde Voetjes en Lekker Warm Vloerisolatie maken volop reclame voor de gecombineerde toepassing en hameren in hun netwerk ook op de voordelen ervan. “Zodoende hopen we dat steeds meer vloerverwarmings-en isolatiebedrijven met elkaar gaan samenwerken en zodoende de klant een optimaal wooncomfort te bezorgen.”

 

Meer weten over PIF en onze isolatiesystemen? Klik hier.